Bra boende i Camps bay, Kapstaden

Efter att ha varit på safari i nordvästra Sydafrika och tillbringat tid i bergen i Lesotho och dess huvudstad Maseru var det så dags för avslutningen på vår resa – fyra dagar i Kapstaden.

Från Lesothos berg till havet

Vi lämnade bergen i Lesotho tidigt på morgonen (alldeles för tidigt enligt min mat- och sovklocka). Efter en körning ner till staden Blomfontein i Sydafrika, ett flyg till Kapstaden och en ny hyrbil, körde vi in mot staden och till området Camps bay där vår värd Michael väntade. Förutom Michael och villan fanns där också havet. Det fantastiska havet som det inte går att se sig mätt på.

Hav, palmer, hus i Camps bay
Havet och dess nästan onaturliga färg. Utsikten från vårt hus i Camps bay.

Den spanska villan

För er som läst om familjen Lifs tidigare resor vet att konceptet Airbnb är något som vi gillar – att hyra hus/lägenhet/rum av privatpersoner. Så efter att tidigare på resan bara bott på ”hotell” var det så dags för ett hyrt hus. Och inte vilket hus som helst utan ett hus med fantastiskt läge och utsikt och som kallades ”den spanska villan”. Perfekt boende om man är en grupp på åtta som vi var.

Huset låg i området Camps bay precis söder om Kapstadens citykärna. En strand, en huvudgata med restauranger och sen hus som klättrar upp på bergssluttningen. Åt ena hållet ser man bara hav och åt andra Taffelberget.

Huset var i tre våningar och hade fyra sovrum, stor social yta med kök och tvättstuga, uteplats med en liten pool och en balkong med hänförande utsikt. Mellan 9–15 varje vardag kom också hushållerskan och tog hand om huset, städade och bäddade våra sängar. Det var lite av en överraskning men vår värd sa att om vi inte ville att hon skulle komma så vara det bara att säga det till henne. Men lite semesterlyx är ju aldrig fel.

Utsikt från balkong. Hav och palm.
Från balkongen som gick längs huset var det bara att njuta av havet.
Bild på köket.
Det var öppna sociala ytor i huset där vi kunde hänga och käka frukost.
Gallergrindar för dörrar och fönster.
Så var det det här med säkerheten. För varje fönster och varje dörr fanns det galler/gallergrindar. Det var många nycklar att hålla reda på och jag kände mig nästan mer otrygg att låsa in mig. Tänk om det skulle börja brinna och vi behövde komma ut snabbt.

Camps bay

Under hela vår vistelse i Kapstaden så blåste det ganska rejält. En kväll gick vi ner till stranden i Camps bay och blev rejält blästrade av blåsten och sanden. Men otroligt vackert och mäktigt.

Vi hittade gott om restauranger i området och jag har recenserat några stycken, bland annat den väldigt populära The Codfather.

Nere vid stranden fanns också en matvaruaffär där vi handlade vår frukost.

Jag tycker verkligen att Camps bay är ett helt perfekt område att bo i. Från Camps bay tog det ungefär 20 minuter att köra in till området Waterfront och 35 minuter till flygplatsen.  5 minuter tar det till linbanan upp på Taffelberget. Och det ligger på ”rätt” sida av stan om man ska ner på Kaphalvön med Godahoppsudden och samhällen som till exempel Simon’s town.

Här är min recension av tre restauranger i Camps Bay.

Camps bay, Lions head, strand, vågor och 3 barn.
Ungarna på stranden i Camps bay med Lions head i bakgrunden.
Vågor, hav och strand
Naturkrafterna visade upp sig.
Ett barn som står i blåsten på stranden.
Rufus hade svårt att hålla balansen.
Tre barn som står i blåsten på stranden i Camps bay
Ungarna blev blästrade av vinden och sanden.
Ett barn i blåsten på stranden.
Hav, vågor, strand och Rufus i Camps bay.

Lång väg hem

Så kom då det tråkiga avskedet av Sydafrika. Vi lämnade vårt underbara hus, körde till flygplatsen och satte oss på den första delfligthen. Kapstaden–Doha, 10,5 hr. Byte och sen bara 6 timmar kvar…

Follow my blog with Bloglovin

6 reaktioner till “Bra boende i Camps bay, Kapstaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.