Söndagsresetankar #6

Tänk att det redan är 1:a advent. Den här helgen har gått åt till att adventspynta här hemma. Stjärnorna har åkt upp och kransen på dörren är på plats. Bilden ovan är dock tagen i Thailand när vi var där i sex månader under vår föräldraledighet med Morris.

Det har varit mycket på jobbet den här veckan och hemma också för den delen så det har inte hunnit bli så mycket resefunderingar. Förutom i tisdags då, när det var bokklubb och vi pratade mer resor än böcker. Men jag protesterade inte. Här kommer i alla fall några tankar.

Veckans resespaning – Tripadvisors topplistor för 2017

Det är mycket topplister så här i slutet av året. Reseforumet Tripadvisor har nyligen släppt sina topplisor för 2017 i bland annat kategorierna hotel, resmål, sevärdheter, restauranger och stränder. Bland resmålen toppar Bali följt av London och Paris. Bästa stranden är Baia do Sancho i Brasilien, bästa ön är Maui, Hawaii och populäraste landmärket var Angkor Wat i Kambodja. Ju fler listor jag läste ju mer inser jag att jag har kvar att uppleva. Här hittar du listorna.

IMG_0746
Morris och Roger vid Angkor Wat 2011. Morris var rätt poppis i sin bärstol…

Veckans blogginlägg – Välj rätt flygbolag

Min egentligen enda tvekan inför att resa är miljöaspekten rörande flyg. Ja, förutom att jag inte är gjord av pengar förstås. Roger försöker bromsar antalet familjeflygningarna och jag blundar (och skäms för det). Men om man då ändå ska flyga så är det så att olika bolag har olika mycket utsläpp så här kan man göra ett medvetet val. I veckan läste jag ett väldigt intressant inlägg om detta skrivet av Linda på ”Resa medvetet”. Där fick jag till exempel lära mig att South Africa Airlink, som vi åkte med för några veckor sedan, är sämst i klassen gällande medellånga flygningar. Och att charterkoncernen TUI har ett par flygbolag i topp. Gå in och läs mer på Resa medvetet så du har koll vid nästa bokning.

Veckans resebild – Branäs

IMG_0636
Jag kan inte låta blir att välja en riktig vinterbild den här veckan. Morris premiär i svart back förra vintern. Detta skedde i Branäs. Är du nyfiken på Branäs så kan du kika på mitt blogginlägg därifrån.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.