Julklappstips för reseälskande barn

Julen närmar sig med ljusets hastighet och det är hög tid att börja fundera på julklappar. Våra barn brukar få en del upplevelser i julklapp, så som biljetter till genrepet på Mello eller en heldag på Grönan med bästefaster. Men här kommer några tips på fysiska saker för ressugna ungar.

En kartbok – Kartor

En kartbok med massor av fakta att drömma sig bort med. Boken Kartor av Alexandra och Daniel Mizielinski är vackert illustrerad med många detaljer. Det finns också en pysselbok som heter ”Kartor: Kul & klurigt” om man hellre vill måla själv.

Kartbok
Kartböcker – spännande läsning för ressugna ungar.

En ryggsäck – Nordkap 12 l

Bästa sällskapet på resan är en bra ryggsäck. Våra barn använder sina både när de ska ut på vandring i fjällen eller som handbagage på flyget. Båda har en Nordkap 12 l av märket Bergans of Norway och i alla fall en av dem är inköpt på XXL. De sitter bra och är lagom stora för både vår 4-åring och 7-åring.

rygga

En barnbok om kokeshi (japanska smådockor) – Aoki

Boken Aoki av Annelore Parot har gillats av båda våra barn. Och av mig. Väldigt fint illustrerad och man blir direkt sugen på att åka till Japan. Boken handlar om kokeshin Aoki som åker shinkansen (snabbtåget) till Tokyo för att hälsa på sin vän Yoko. Boken har flikar som man kan lyfta och titta under och detaljrikedomen gör att man kan stanna länge på varje sida. Som bonus lär man sig några japanska ord.

aoki-300x300
En bok som gör dig nyfiken på Japan.

Ett spel – Röda tråden Världen

Här är en julklapp som jag är sugen på till Morris. Dock har jag sett en åldersrekommendation på 10 år så jag tvekar. Men för er med lite äldre barn så tror jag det är en perfekt julklapp. Beskrivs likna ”På spåret” men funkar för hela familjen. Litet och smidigt också så det går bra att ha med på resa. Finns att köpa direkt i Nicotext tictail-butik eller på t ex Designtorget.

spel-roda-traden-varlden2.jpg
Röda Tråden Världen är ett spel för hela familjen där det gäller att koppla ihop tio till synes udda fakta för att komma fram till den gemensamma nämnaren: en stad, ett land eller en plats.

Resepyssel – Ritkort för resan

Det här är något jag har tipsat om tidigare men jag tycker att de är så himla toppen. De är alltid med på våra resor och båda ungarna tycker att de är kul. Med lite läshjälp funkar de från kanske 3 år och är nog kul till runt 8–9 år. Och det är en billig julklapp också. På Adlibris får du dem för 63 kronor styck.

ritkort
Ritkort är en toppenjulklapp. Vi har den i mitten och den till höger och det finns några fler att välja på också.

En reaktion till “Julklappstips för reseälskande barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.