Söndagsresetankar #5

Veckans resehändelse – Backöppning i Åre

I fredags var det så dags för öppningspremiär i Åre. En del kanske inte skulle kallade det veckans resehändelse men för familjen Lif, som räknar ner dagarna till nästa Åreresa, blev det en signal om att snart är det äntligen dags. Det var i och för sig bara en lift och en backe som öppnade i Duved (och jag tror en barnbacke) men det är ändå ett startskott för skidsäsongen.

Åre – snart kommer vi!

IMG_9811
Vecka 1 i Åre 2017. Den veckan Rufus blev stabil i knappliften och blå backar. Bilden högst upp i inlägget är också från Åre samma vecka.

Veckans drömresemål – Bilbao

Ljudboken i min mobil just nu är Dan Browns ”Begynnelse” och direkt blir jag sugen att åka till Bilbao (där delar av boken utspelar sig). En inte helt ovanlig reaktion från min sida. Jag hör om något och får en fix idé om att resa dit. Att uppleva själv. Så nu sitter jag här och googlar på Bilbao. Hur tar man sig dit smidigast? Var ska man bo? Vad finns det att göra, förutom att gå på Guggenheimmuseet som proffesor Langdon i boken? Jag till och med gillar hur det känns i munnen att säga namnet. Bilbao. Bilbao. Bilbao.

Veckans reseminne – Vår första Årevecka

Nu, när det snart är dags för en skidvecka i Åre igen, så bubblar minnena fram från vår första vecka i Åre. Det var vecka 11, 2013. Mycket snö och strålande sol hela veckan. Morris hade precis fyllt tre år och Rufus var endast 2 månader. Vi hade inte vågat boka skidskola för Morris för vi var inte säkra på om vi över huvud taget skulle få på honom pjäxor. Vi bestämde oss för att hyra utrustning en förmiddag för att testa. Han älskade det! Kanske inte hela konceptet att stå på skidor och försöka åka men han älskade sina pjäxor. Han vägrade att ta dem av så det var bara att hyra vidare i veckan och visst provade han en del skidåkning men allt annat gjorde han med pjäxor på. Åkte pulka, lekte i snön, gick långa sträckor (vilket jag själv drar mig väldigt för) och om han fått, hade han även haft på sig dem inomhus. Men efter den veckan var det slalom som gällde för honom.

IMG_2028
Med pjäxor på i Åre!

Veckans resebild – Dykning i Filippinerna

4
Är så himla dyksugen så den här veckan fick det bli en bild på min favoritfisk – yellow box fish. Bilden är från 2005. Jag bodde en period i Hong kong och jag var iväg själv på en veckas semester i Filippinerna. Det var lågsäsong så jag var enda gästen hos dykskolan jag dök med. Guiderna tyckte jag var lite tråkig som bara ville dyka evighetslånga dyk och leta småsaker att fotografera. Men jag njöt av att rå mig själv under ytan och inte behöva guida eller undervisa andra.

2 reaktioner till “Söndagsresetankar #5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.