Söndagsresetankar #4

Veckans reseevent – Travel Massive med Katalonien

I torsdags var det ett event med den svenska delen av den internationella sammanslutningen Travel Massive. Ett gäng från resebranschen, inklusive många resebloggare, samlades på Pop House på Djurgården för mingel, tilltugg och information om Katalonien. Medarrangörer var The Catalan Tourist Board och Costa Brava Tourism. Mycket trevligt att träffa nya och gamla bekantskaper i branschen.

God katalansk mat.
Det bjöds på god katalansk mat.

Veckans blogginlägg – Direktflyg från Arlanda

I början av veckan läste jag ett blogginlägg skrivet av Lena på resebloggen Ladies Abroad. Hon hade tagit fasta på vilka destinationer som har direktflyg från Arlanda. Perfekt för till exempel en weekend eller om man reser med barn och tycker byten förtar reslusten. Om man skippar de vanliga Köpenhamn och London osv och tittar på de mer speciella finns det faktiskt en hel del. Jag blev klart sugen på en weekend i Addis Abeba, Doha eller i Minsk. Här kan du läsa Lenas inlägg.

IMG_8400

Doha lockar. Vi var iofs där förra veckan på väg hem från Kapstaden men då endast en timme på flygplatsen och det räknas ju inte.

Veckans reseminne – Calella, Katalonien

Efter eventet om Katalonien i onsdags kom jag på att Katalonien faktiskt var mitt första resmål utanför Norden. Som 9–10-åring åkte jag på bussresa dit tillsammans med mina föräldrar och lillasyster. Starkaste minnena var att vi såg en kvinna bli rånad av en motorcyklist och att vi besökte en medeltida borg (som inte alls var medeltida utan nybyggd) för en riddarshow med mat som man fick äta med händerna. Jag undrar vad mina barn kommer att komma ihåg från våra resor när de blir vuxna?

Veckans resebild – november behöver en strand

DSCN5495
Man kan nog lugnt säga att november inte är min favoritmånad så den här söndagen behövde jag bara en strandbild. Bilden är tagen 2008 i Palau.

6 reaktioner till “Söndagsresetankar #4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.