Wild Ivory Big 5 Eco Lodge

Vi letade länge för att hitta en safarilodge som passade vårt sällskap – fem vuxna och tre barn i åldrarna 4, 7 och 9 år.

Våra önskemål var:

  • Alla i sällskapet skulle få åka med på game drives (utfärder med safaribil)
  • Chans att se alla Big 5 (leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel)
  • Malariafritt

Efter en hel del runtletande fick träff på reservatet Welgevonden game reserve och lodgen Wild Ivory Big 5 Eco Lodge.

Men vilken träff det blev! Vi är alla otroligt nöjda med vår vistelse på Wild Ivory. Lodgen tar maximalt 14 gäster åt gången men under vår vistelse var det bara vi åtta. Otroligt lyxigt att få rå sig själva i denna fantastiska miljö. Och check på alla Big 5!

Huvudbyggnaden

I huvudbyggnaden fanns kök, kontor, bar och den helt fantastiska altanen med plats för matbord, solstolar, eldstad och en liten pool. När vi var där var det inte jättevarmt men våra ungar bada glatt i alla fall. Baren var obemannad, ville man ha något var det bara att ta och skriva upp på listan på disken. Notan betalades vi hemfärd.

fotografer.jpg
Det fanns väldigt många fototillfällen från vår altan. Här har vi giraffer på besök.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det var fler än våra ungar som gillade poolen.

Boendetälten

Alla boendetält hade samma grundstomme och storlek men var lite olika inredda. Vår familj på fyra hade en dubbelsäng och en våningssäng. Tältet stod på en gjuten upphöjd platta och hade en glasdörr som öppning och gjuten vägg in till badrummet (toalett, handfat och badkar). I övrigt (väggar och tak) var det tältduk som gällde. Mysigt att kunna ligga in sin säng och höra all nattens ljud utanför. Det fanns också en privat veranda till varje tält samt en utedusch (som ibland invaderades av babianer (!)).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vårt tält för tre nätter.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mitt på dagen vara det pausvila i vårt boendetält.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Badkar, toalett och handfat fanns inne i boendetältet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utsikt från vår utedusch.

Game drives

Utfärden med safaribilen och med Herbert som guide skedde två gånger om dagen och varade i 3–4 timmar vardera. Förutom platsen bredvid Herbert fanns det tre rader med tre platser i varje. Bilen hade tak med var i övrigt helt öppen vilket gjorde det ganska kallt att åka när vi var där i månadsskiftet oktober/november. Dock fanns vindtäta och fleecefodrade ponchos att låna vilket var toppen även om vi körde med ullunderställ under våra kläder. Under båda turerna hade vi ett kortare stopp med något att dricka och knapra på. Och behövde man ”lätta på trycket” som Herbert uttryckte det fick man snällt vänta tills Herbert hittat ett säkert ställe att stanna bilen på.

Här kan du se lite bilder från våra drives.

Här kan du läsa om våra upplevelser under en morgontur.

Safaribil
”Vår” safaribild som vi tillbringade många underbara timmar i.
ponsho
Det var skönt att kunna krypa in under våra värmande ponchos när solen inte riktigt värmde.

Maten

Maten måste jag säga var över förväntan. Till frukost serverades det yoghurt, frukt, juice, smörgås samt ägg, bacon, stekt tomat och champinjoner. En lättare lunch som till exempel paj med sallad. Och till middag vara det trerätters. En kväll var det sydafrikanskt tema på maten och en kväll stod kocken och grillade kött, korv och kyckling på eldstaden på altanen. All mat lagades från grunden och brödet bakades på lodgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trerätters middag serverades varje kväll när vi kom tillbaka från vår game drive.

Personalen

Vår guide hette Herbert och han hade jobbat som safariguide i 17 år och de senaste knappa två åren på Wild Ivory. Han kändes väldigt erfaren och fick oss alla att känna oss trygga i hans närvaro. Det var också Herbert som hade nattvakten om något skulle hända på nätterna. Med oss till våra tält på kvällen fick vi var sin komradio som vi kunde använda för att anropa Herbert med. Vi blev uppmanade att inte ge oss ut ur tälten själva utan anropa Herbert om vi behövde hjälp. Nätterna var lugna om än ljudliga under vår vistelse så även Herbert fick sova lugnt.

Vad ingick i priset?

Boende, helpension och två game drives per dag ingick i priset. Det enda vi betalde extra för var drick (förutom vatten), dygnsavgift till själva reservatet och dricks till personalen på lodgen. Här hittar ni priser.

Exempel på dagsupplägg

05:30 (tiden varierade varje dag) väckning
05:45 te/kaffe och skorpa i huvudbyggnaden
06:00 avfärd med safaribilen
08:30 stopp med kaffe/te/varm choklad och skorpor
10:00 tillbaka på lodgen och frukost
14:00 lunch
15:30 avfärd med safaribilen
17:30 stopp med dricka och snacks
19:00 tillbaka på lodgen och middag
21:00 de flesta hade gått och lagt sig

Omdöme

Vi kan inte ge vår vistelse annat än högsta betyg. Vi hade väldigt svårt att komma på något som skulle kunna vara bättre. Och sen att Wild Ivory har en ekologisk profil där tillexempel all el kommer från solceller är ju bara ett extra stort plus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Huvudbyggnaden med solpanel.

 

9 reaktioner till “Wild Ivory Big 5 Eco Lodge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.