Mina resekameror

Jag har en svaghet för prylar. Gärna tekniska prylar och kameror är inget undantag även om just fotografering inte tillhör mina främsta styrkor. Men mitt måla med mitt fotograferande är att hela tiden blir bättre. I allt från kamerateknik och bildredigering till bildkomposition och storytelling med bilder.

Just nu plöjer jag mig igenom Moderskeppets on-linekurser och läser inspirerande bloggar om foto, som till exempel resebloggkollegan Katarinas blogg Äntligen vilse. Där finns mycket tips och inspiration att hämta.

Iphone 7+

Kameran som alltid är med. Är så himla nöjd med att jag valde en plusmodell senast. Har väldigt svårt att se att jag skulle byta tillbaka till en ”liten” igen. Och kameran är verkligen väldigt mycket bättre än vad jag någonsin haft på en mobil. Bara älskar att till exempel snabbt kunna ta porträttbilder med kort skärpedjup.

IMG_5900
När liten har snott storkameran åker min iPhone fram.

GoPro Hero3+

Minn GoPro inhandlades under en resa i Singapore för snart fyra år sen. Det vill säga den tillhör inte de senaste versionerna men den funkar ändå bra för sitt syften. Med den tas det härliga undervattensbilder på ungarna när de dyker ner på botten i poolen. När vi åker skidor så sitter den ibland på Morris hjälm och filmar allt från kompisars åkningar till Morris egna krascher. Det är även den som hänger med när jag dyker. Jag har haft bättre dykkameror tidigare men nu så är det bara GoPron som jag orkar släpa.

DCIM100GOPRO
Älskar att kunna ta kort på ungarna i mitt favoritelement.

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Min senaste investering. Alldeles sprillans och jag hoppas att den ska bli min nya älskling. I familjen har vi (eller ja min man) en ”vanlig” systemkamera. En Canon EOS 650D. Jag har använt den en hel del men vi har aldrig blivit riktigt kompisar. Efter mycket tvekan fram och tillbaka bestämde jag mig för att satta på en ny egen kamera. Kriterierna var bra och liten så därmed en spegellös och efter att ha svängt från Canon, via Sony till Fjujifilm så landade jag i Olympus OM-D E-M10 Mark III. Ett litet kompakt standardobjektiv (18–42 mm) och ett zoom (45–300).

Än så länge har jag bara testat den hemma men där känns den bra. Om tre veckor kommer den sättas på prov rejält då det blir dags för tre dagars safari i Welgvonden Game Reserve i nordöstra Sydafrika.

Drömmen är så klart att komplettera med ett undervattenshus från Ikelite men de har ännu inget till den här modeller. Och tittar jag på prislappen för motsvarande äldre kamera så kostar den över 1 000 dollar. Kanske är jag lite för rädd om kameran för att våga sätta den i ett UW-hus. Hm… Men jag har i alla fall skrivit upp mig på mejllistan för att få besked när huset väl finns.

IMG_7189
Min nya älskling – Olympus OM-D E-M10 Mark III.

2 reaktioner till “Mina resekameror

    1. GoPro är ett kul komplement till andra kameror. Inte helt enkelt att få till bra bilder men å andra sidan så skulle alternativet oftast ha varit ingen bild alls när den används.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.