Detta flyger jag helst inte utan

Om tre veckor åker vi på en långflygning. Först 6 timmar till Doha och sen ytterligare 8,5 timmar till Johannesburg. Det finns en del saker som bara måste med när jag ska ut och flyga. Ja, förutom pass, biljett och kreditkort. Här tänkte jag dela med mig av dessa.

Stödstrumpor

Jag började med stödstrumpor för väldigt många år sen och kommer aldrig att sluta. I alla fall för flygresor över dryga timmen. Så skönt att komma av planet utan att känna sig stum och svullen som en flodhäst om benen. Jag har på mig ett par som jag sen tvättar upp i handfatet innan hemresan. Stödstrumporna minska också risken för blodpropp och åderbrock. Och vem vill inte slippa det?

Öronproppar

Bra öronproppar är guld värt när man vill sova/vila på flyget. Jag som även sover med öronproppar hemma har hittat mina favoriter i Calmor. Jag såg ett test någon gång där de fått jättedåligt betyg men jag säger bara – fel fel fel, Calmor är bäst! Jag har med mig flera par och har räddat flygningar även för mina medresenärer när det funnit ledsna barn på raden bakom.

Nedtankade ljudböcker

Ett bara måste. Det är det ju i och för sig på hemmaplan också men då har jag tillgång till wifi eller streamar vart än jag går, står, cyklar och åker t-bana. Jag har sedan många år ett abonnemang på Storytel som jag tycker funkar väldigt bra. Viktigt bara att komma ihåg nedtankningen innan du sitter där på flyget och tänker lyssna. Hände mig för några veckor sen men som tur var så var resan inte längre än till Ängelholm.

Powerbank

Än så länge finns det allt för få flyg med eluttag. Jag vill inte bli utan batteri i mobilen när det är som mest spännande i min ljudbok.

Nackkudde

Har provat massvis med nackkuddar men ännu inte hittat den perfekta. De åker av, har obehagligt material, tappar luften, tar för stor plats osv. Men än så länge får en ”good enough”-variant följa med.

Bosehörlurar

Mina Bosehörurar är inköpta på en flygplats och sen dess får de följa med vart jag reser. Ljudböcker, roddar eller filmer används de till. Perfekta sättet att skärma av omgivningen och sen bara slå på brusreduceringen och njuta. Och ibland lyssnar jag inte ens på något…

Jordnötter men nej

Jag önskar att jordnötter vore ok på flyg. Jag tycker att det är bästa nödprovianten. Men att riskera en allergisk reaktion hos en medresenär är det inte värt så jordnötterna får stanna hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.