Vart vill vi åka just nu?

Jag tänker allt som oftast på resor. Resor som jag har gjort. Resor som jag ska göra. Och resor som jag vill göra. I kväll åt jag och ungarna middag själva. Roger var på styrelsemöte för vår hus i Åre och ungarna och jag kom ganska snabbt in på resor. Vilka resor vill vi göra just nu?

Morris (7 år)

Japan
”Där kan man göra spännande saker. Det har jag sett på Lilla Aktuellt. Man kan bland annat köpa en specialspinner som kan snurra i 13 minuter och 36 sekunder och den kostar 1 200 kronor.” Morris brukar iofs påstå att han har varit i Japan redan eftersom han låg i min mage när vi var där på bröllopsresa. Men vem vill inte tillbaka till detta fascinerande land?

London
”Jag vill gå på Harry Potter-museum och Kidzainia.” Det är väldigt mycket Harry Potter nu. Vi började lyssna på första boken som ljudbok tillsammans men Morris kunde inte hålla sig så han lyssnade vidare även när jag inte hade tid. Och så har han ju hört att Kidzainia – favoriten från Bangkok – ska finnas i London också. Så Harry+Kidzainia=svårslaget.

Här kan du läsa om vårt besök på Kidzainia i Bangkok.

Kanada
”Där vill jag åka skidor!” Ja tack, jag följer gärna med på skidresa till Kanada. Men jag tror tyvärr Morris, att du får vänta på denna resa några år till.

IMG_9752.jpg
Skidåkning längtar vi alltid efter.

Rufus (4 år)

Kap Verde
Eller Kapten Verde som Rufus kallar det. Vi hade en härlig höstlovsvecka där förra året och nu vill Rufus åka till baka för att ”dansa och bada”.

Här kan du läsa om vår resa till Kap Verde.

Thailand
”Där vill jag bad i pooler. Det är det roligaste som finns.” Vi var i Thailand i påskas och där släppte det verkligen för Rufus i poolen. Nu simmar han som en fisk (eller kanske mer som en hund) och älskar att dyker ner på botten för att hämta saker.

Här kan du läsa om vår resa till Koh Chang i påskas.

DCIM100GOPRO
Bada kommer alltid högt på listan.

Spanien
”Där vill jag också bada.” Ett mer oförklarligt val att resmål för Rufus. Han har visserligen varit där men det var ett par år sen så han har inga riktiga minnen. Men visst bada går ju att göra i Spanien.

Sandra

Sydafrika/Lesotho
Om två månader kommer vi göra vår efterlängtade resa till Sydafrika och Lesotho så mitt fokus är väldigt mycket där. Det är verkligen en drömresa.

Här kan du läsa om våra planer för resan.

Réunion
För ett par veckor sedan hade vi en resglad gammal pluggkompis till Roger på middag. Hon berättade om hennes familjs resa till Réunion, den franska ön söder om Madagaskar i Indiska Oceanen. Jag kunde inte riktigt släppa det och har sedan dess småsurfat på flygbiljetter dit men har ännu inte hittat några inom vår resebudget. Men en dag så…

Montenegro
Efter att under sommaren ha läst blogginlägg efter blogginlägg om bilsemestrar på Balkan kan jag inte låta bli att ha med det här. Och efter att ha sett alla underbara bilder på Instagram så är det nog Montenegro som jag är nyfiknast på. Kanske nästa sommar?

Här är några inlägga från andra resebloggare, som gjort att Montenegro hamnade på min lista just nu:
Annika på resfredag.se
Daniel på dryden.se
Linda på resamedvetet.se

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.