6 tips till Astrid Lindgrens Värld

Det finns kilometervis av text skriven om hur det är att besöka Astrid Lindgrens Värld (ALV) så det är lätt att få sig en bra bild av parken innan sitt besök. Här kan du läsa mer direkt på ALVs egen webbplats.

Vår familj har varit på Astrid Lindgrens Värld två gånger, sommaren 2015 och sommaren 2017. Således har vi varit där med barn i fyra olika åldra, 2, 4, 5 och 7 år. ALV har väldigt mycket att bjuda på och passar utmärkt till alla dessa åldrar (och några år äldre).

Här tänkte jag dela med mig av några tips inför ert besök:

 • ALVs app
  ALV har en app som du kan ladda ner gratis från App Store/Google Play. Där kan du läsa om olika aktiviteter, se programmet för dagen och läsa om de olika restaurangerna och se deras menyer. Det finns också en karta över parken där allt du behöver veta finns utmarkerat inklusive var du själv befinner dig. Bra både på plats (för parken är stor) och under planeringen inför besöket.
 • Köp biljetter on-line
  Att slippa köa till biljettkassor ger en bra start på vilken dag som helst.
 • Ta tåget till ALV
  ALV har en egen järnvägsstation, ett par hundra meter från entrén. Ett smidigt och miljöenligt alternativ. Bagageförvaring finns innanför entrén. Stationen finns på sträckan Linköping–Kalmar så boka biljetter med anslutning/byte på dessa stationer.
 • Minst två dagar
  Parken är stor och det finns massvis av aktiviteter. Är man där en dag får man prioritera hårt och välja bort delar. Vi har varit där två dagar vid båda våra besök och verkligen inte hunnit med allt. Å andra sidan är det mycket intryck så frågan är om man skulle orka med ytterligare en dag?
 • Åk dit på din födelsedag
  Om du är mellan 3–14 år och besöker ALV på din födelsedag är du välkommen in gratis (ID-handling behövs).
 • Åk till ALV i september
  På vardagarna (mån–tors) i september är parken öppen för barn som vill leka. Det finns inga skådespelare på plats men det finns många lekställen att roa sig på. Och bäst av allt, inträdet är gratis.
IMG_4474
Teaterföreställningarna är en stor del av ALV. Bra skådisar, vuxna som barn. Här träffas Ronja och Birk vid Helvetesgapet som delar Mattisborgen i två delar.
IMG_4424
Skorpan i Törnrosdalen.
IMG_4421
Rufus sitter stock utanför Törnrosdalen och Morris tar en ridtur i Körsbärsdalen.
IMG_4430
Föreställningen Mio min Mio var en av mina favoriter. Istället för ett utdrag ur berättelsen fick man här se hela (komprimerad) Mio min Mio.
IMG_4415
Pippi var det som Rufus helst ville se. Men vi hann även med Madicken och Elisabeth.
IMG_4496
I ”den lilla, lilla staden” finns mycket att titta på.
IMG_4513
Hoppa i hö var en av dagens höjdpunkter. Vi gjorde också några av de saker som kostar extra, som här, kasta ring på flaska.
IMG_4554
Först lite läskigt men sen väldigt härligt. Getterna finns bredvid Lekladan.
IMG_4453
Ett besök hos griseknoen och hemma hos Karlsson på taket.

 

 

En reaktion till “6 tips till Astrid Lindgrens Värld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.