Första semesterdagarna = krig

Så kommer då äntligen den efterlängtade första semesterdagen. Solen skiner, allt är lugnt och fridfullt, barnen leker harmoniskt och du och mannen/frun/sambon/särbon sitter avslappnat på altanen och bara njuter. För visst är det så i er familj?

I vår familj däremot, måste jag erkänna, är bilden en liten annan våra första semesterdagar. Om det så är de första på sommarsemestern, på en långresa till Asien eller en veckas skidresa på vintern så är det lite samma sak. De första dagarna är allt annat än harmoniska.

Vi är alla trötta och i behov av ledighet, det är mycket som ska planeras och fixas/packas och ungarna tycker vi vuxna är tråkiga som bara håller på med annat. Som uppgjort för krig mellan ungarna, mellan oss vuxna och ungarna och även mellan Roger och mig.

Inget undantag den här gången heller. Och för att toppa detta så maxade vi vad vi skulle hinna med idag innan färjan till Estland avgår. Jag har åkt och träffat en underleverantör för jobbet (med Morris), hela familjen har tagit TBE-sprutor (måttligt nöjda barn), vi har handlat, gräsmattan har klippts och Roger (med Rufus) har varit akut hos tandläkaren.

Phuu efter några kämpiga första dagar, men just nu är vi färdigpackad, ungarna spelar (ganska sams) tv-spel och Roger duschar. Vi ska åka mot färjan om mindre än en timme. Det är nu det vänder!

Nästa blogginlägg blir från vår bilsemester som startar idag. Vi ska klämma Estland, Lettland, Litauen, Polen och Småland på 2,5 veckor. Häng med här och på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.