En kväll med Blidösund

  • Utflyktsmål: Musikbåten Blidösund
  • Tid: i slutet av juni 2017
  • Längd: kväll (17.50–22.30)
  • Barnens ålder: barnfritt

Med barnen lämnade hos mina föräldrar på Nyckelön var det äntligen dags för min födelsedagspresent från Roger – en kväll med middag och musik ombord på ångbåten Blidösund.

Vi klev ombord nedanför slottet och hade bord till första sittningen klockan 18, så det var bara att sätta sig direkt och beställa från àl-a-carte-menyn. Det var mycket som lät gott men vi landade till slut på sparris till förrätt, ångbåtsbiff till huvudrätt (vi var ju trots allt på en ångbåt) och vit choklad med jordgubbar till efterrätt. Allt att rekommendera. När ungarna är med på restaurang blir det inte ofta trerätters så vi passade på att njuta. Det går också att boka biljetter med färdiga matmenyer men Roger känner mig och jag vill ju gärna bestämma själv…

IMG_2900
Middag för två, with a view.

Till Drottningholm och tillbaka

Det här var andra gången vi åkte på en musiktur med Blidösund. Förra gång åkte vi utåt skärgården till men den här gången blev det en sväng in i Mälaren via Hammarbyslussen, förbi Reimersholme, Essingeöarna och bort till Drottningholm. Där vände vi och åkte sen samma väg tillbaka.

En vacker svensk sommarkväll

Under tiden första sittningen pågår så spelar artisten sitt första set men man hör allt i högtalare både i restaurangdelen och ute på däck. Efter ett par småmissar med maten, som snabbt och glatt rättades till, så hann vi ut en sväng på däck och njuta av Stockholm i en blandning av vacker kvällssol och sommarregn. Således också en vacker regnbåge.

IMG_2849
Sommarstockholm.

Så äntligen

Sen var det äntligen dags för oss att ta plats i aktern och njuta av den fantastiska liveartisten Marit Bergman. Det fanns kanske 50 sittplatser och hälften så många ståplatser så det kändes som om hon spelade för just bara mig. Och hon hade sparat min favoritlåt till andra setet också – This is the year.

Lagom till inropet gled vi tillbaka in till kaj vid slottet och kunde vandra till tunnelbanan genom en vacker Stockholmskväll.

IMG_2899
Underbara Marit Bergman som också hade med sig Anna Dager på cello.

Inte bara Marit

Nu har ju årets två spelningar med Marit passerat med det finns en massa andra artister och turerna går långt in på hösten. Ta en titta på Blidösundsbolagets webbplats så hittar du säkert en favorit eller varför inte vara vild och prova något nytt!

Bonus

När Marti Bergman kommer på tal i min familj brukar alltid min mamma dra sin Lassiehistoria om att Marit i tonåren minsann var hemma hos dem och snott rödvin. Ja ja, det är en Lassie i alla fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.