Full fart på actionbad

  • Utflyktsmål: Actionbadet kokpunkten, Västerås
  • Tid: juni 2017
  • Längd: heldag
  • Barnens ålder: 7 resp 8 år
  • Webbplats: https://kokpunkten.se

Sedan ett par år tillbaka kompletterar vi ungarnas önskelistor inför jul och födelsedagar med aktiviteter. Huset svämmar ändå över av leksaker och oftast innefattar aktiviteten att barnen får göra något roligt en dag själv med till exempel mormor, gammelfaster eller som i det här fallet båda sina föräldrar. I julas fick både Morris och hans kusin J i julklapp att besöka actionbadet Kokpunkten i Västerås tillsammans med sina föräldrar inklusive barnvakter för deras småsyskon. Förra helgen var det så äntligen dags för kusinerna att använda sin julklapp samtidigt som min syrra så lägligt åkte på barnfri weekend till Berlin.

Min mamma tipsade om att det kan vara bra att boka biljetter på nätet så man inte åker dit och det är fullt. Vi bokade en familjebiljett för två vuxna och två barn (fick också bra att vara 1 vuxen och 3 barn) för 595 kronor. Då var man också tvungen att bestämma vilken tid man ville komma men fick sen stanna så länge man ville (eller orkade).

Vi tog bilen från Stockholm men det funkar också bra med tåg för Kokpunkten ligger på gångavstånd från centralstationen i Västerås. Vi checkade in och fick våra armband som fungerade dels som nycklar till skåpen i omklädningsrummet och dels som betalning i restaurangen. Smidigt att slippa ta med sig pengar eller kort in i badhallen och när det är dags att åka hem läses armbandet av och du får betala.

Det är inte helt lätt att beskriva Kokpunkten, som är byggt i det gamla ångkraftverket i Västerås, men närmas blir nog en mix av ”vanligt” äventyrsbad, fast fler sorters rutschkanor, och ett disco. I högtalarna pumpades det dansmusik och belysning var nerdimmad med mycket neoljus.

Vi varierade vår dag med att leka i bassängen på nedre plan där man bland annat kunde titta på film och klättra på klättervägg och med att åka de olika rutschkanorna.

En sak jag inte riktigt hade räknat med var att få träningsvärk. Visst brukar man bli lite mör efter en dag i poolen med ungarna men här var det från att gå i trappor. För varje åk var det flera våningar att bestiga så det blev en bra kombo av skoj och benpass.

Morris gillade Black river bäst och kusin J som gärna tog det lite lugnare än Morris fastnade för Inside out. Här kan du läsa om alla attraktionerna inne på Kokpunkten. Åldersgränserna som står på webbplatsen är mer av rekommendationer och Morris 7 år åkte glatt allt utom Boomerang som hade ålders-, längd- och viktgräns.

Restaurangen hade hyfsat utbud på maträtter även om vi hamnade i att käka bara pommes då ingen var riktigt sugen att sätta i sig en maffig carbonara.

Omklädningsrummen var det som jag tyckte funkade sämst på Kokpunkten. Det blev trångt fast det var ganska lite människor när jag var där. Låsen krånglade en del och det var inte bara jag som fick försöka flera gånger innan de låstes. Duscharna var utan möjlighet att ställa in temperaturen eller ha någon stans att hänga sin baddräkt eller ställa sitt schampo. De hela andades lite kommunal simhall från 90-talet. Inge större fel med det men jag hade nog förväntat mig lite mer av en nybyggd anläggning men ett lite högre inträdespris.

Slutgnällt om det. Morris och kusin J var över lag väldigt nöjda med sin dag och gav Kokpunkten betyg 7,5 respektive 8 på en 10-gradig skal. Ingen av dem kund riktigt precisera vad som hade gett en 10:a förutom att Morris var sur för att han inte fått åka Boomerang.

Jag tror dock att betygen kunde ha blivit högre om de hade satts efter att vi avslutade vårt besök med fritt val från glassmenyn på Glassverket på bryggan precis utanför Kokpunkten. Det blev en härlig avslutning med glass i solen och blicken ut över Mälaren.

IMG_2325
Skönt brygghäng utanför Kokpunkten.

 

Rocky road.
Mälarvy utanför Kokpunkten.

2 reaktioner till “Full fart på actionbad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.