Planering av sommarens road trip

Mitt i planeringen av höstens afrikaresa så är det också hög tid att planera sommarens road trip. Första idén, som var några dagar i Jurmala, badorten utanför Riga, har nu utvecklats till att vi ska bila halva Östersjön runt. Kanske inte riktigt halva men den kommer att inkludera 5 länder i alla fall.

Excel är verkligen inte mitt favoritprogram på datorn men för att planera resor med många olika delar och bokningar så funkar det bra. Jag kan lägga in resans längd med datum och sen fylla på med information för varje dag, till exempel namn på boenden, priser, flygtider och länkar. Och för en road trip, körtider mellan de olika stoppen. Enkelt och smidigt att få fram på ett ungefär med Google maps.

Färjorna till och från Sverige planerar vi att åka nattetid med sovhytt. Lite spännande för ungarna att sova på båten och vi sparar in två hotellnätter.

Så här ser planen i övrigt ut:
Färja Stockholm–Tallinn
2 nätter Tallinn
2 nätter Pärnu
4 nätter Riga
1 natt Kaunas
4 nätter Gdansk
Färja Gdynia–Karlskrona
2 nätter Vimmerby
Åter i Stockholm

Jag har en hel del kvar att researcha för respektive stopp innan vi ger oss iväg men några saker vet vi redan att vi vill besöka. Våra dagar i Riga kommer även innehålla en eller ett par dagar i Jurmala. Är vädret soligt så blir det bad i havet, är det sämre väder så blir det nog äventyrsbad. Ungarna röstar så klart för äventyrsbad hur som så vi får väl se… Från Gdansk kommer vi göra dagsutflykter till bland annat Sopo och Gdynia. Stoppet i Vimmerby innehåller så klart två dagar på Astrid Lindgrens värld.

Det som återstår är som sagt mer research men även själva bokningarna. Det blir nog att hänga på airbnb några kvällar framöver.

13 reaktioner till “Planering av sommarens road trip

   1. haha. ja jag förstår det. långa dagar för föräldrarna iaf. haha 🙂 Men ALV är ju härligt. Dock finns ju en himla massa annat bondromantiskt småländskt att se. Vart är din man ifrån då?

    Gilla

   2. ALV är absolut härligt. Vi var där för två år sen. Roger är uppväxt på bondgård mellan Gränna och Tranås så vi hänger en del i Tranås där hans föräldrar bor numera.

    Gillad av 1 person

   3. aha. se där. Jag kommer själv nog inte hinna hem något men jag har också familjen kvar och har varit där både i maj och juni. Men man älskar ju sina hemtrakter och finare blir det när man kommer därifrån, av någon konstig anledning.

    Gillad av 1 person

  1. Tack Linda för tipsen. Ska kolla upp Traki men är rädd att omvägen inte funkar på den här resan. Kaunus till Gdansk kommer att vara det längsta benet på resan så det kan bli tight. Och tack för länken. Ska genast läsa vidare!

   Gilla

 1. Låter som en spännande resa!
  Blir så mycket bättre när man lägger upp det själv, friare och efter ens egna intressen.
  Tallin och Gdynia/Gdansk har jag faktiskt varit i. Tallin var kryssningsresa med två nätter på hotell där och Polen när mina föräldrar jobbade där åt ett svenskt företag.

  Gilla

  1. Ja vi tycker också det ska bli väldigt spännande. Jag har varit i Tallinn två gånger, faktiskt första gången redan i slutet av 80-talet innan det blev självständigt. Då var jag barn på kryssning med mina föräldrar. Andra gången var runt 93-94 och det var stor skillnad. Kan antagligen inte ens fantisera om skillnaden till idag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.