Planerar en afrikansk höstresa

Innan det ens hunnit bli sommar här i Stockholm så är vi i full gång med att planera höstens resa. En resa som vi har pratat om i ett par år men som nu äntligen blir av – Sydafrika och Lesotho. 

Fröet till resan planterades nog redan för många år sedan, när en av mina bästa vänner adopterade sin fina unge från Lesotho och jag inte kunde, på grund av jobb, följa med. Men nu är det dags för familjen C att göra en återresa och familjen Lif får hänga med. Och inte nog med det, även min mamma och min faster ska med, så vi blir lite av en gruppresa.

Kids fly free

Det första vi bokade var flygbiljetterna och det redan i januari när flygbolaget Qatar hade sin kampanj ”Kids fly free”. Eftersom familjen Lif innehåller två barn över två år så blev det nästan halva priset för oss som familj när barnen bara behövde betala flygskatter och avgifter på ynka 643 kr per barn. När de olika flygbolagen har sina kampanjer kan man verkligen tjäna pengar. Ett bra sätt att få reda på kampanjerna är att anmäla sig till deras olika nyhetsbrev.

Vi kommer att flyga från Stockholm, via Doha, till Johannesburg. Två veckor senare, när det är dags att åka hem igen, kommer vi göra det från Kapstaden, via Doha, tillbaka till Arlanda. Det blev några hundringar dyrare än att åka tur&retur Johannesburg eller Kapstaden men gör att vi kan maxa våra dagar och slipper ta oss tillbaka till samma stad igen.

Tricket att hitta rätt safari för en barnfamilj

Det helt klart svåraste med att planera den här resan har varit att hitta rätt safarilodge för oss. Vi vill ha chansen att se Big 5, inte riskera malaria, inte uppleva det som om vi vore på Kolmården och vi vill att även vår 4-åring ska få åka med på gamedrives. Och det får heller inte kosta en förmögenhet. Många delar som ska stämma men vi tror oss ha hittat ett bra alternativ och nu håller vi bara tummarna att bokningen går igenom.

Äventyr i Lesotho

I Lesotho ska vi börja med ett par nätter i huvudstaden Maseru för att sen bege oss upp i bergen och uppleva naturen, bland annat från hästryggen. Boendealternativen i Lesotho är inte fullt så många som man är van med i mer ”turistiga” länder men jag tror att vi även här har hittat bra alternativ för oss. Jag letar bloggar/blogginlägg från resor i Lesotho men hittar inte mycket så har du tips så mottages dessa tacksamt.

Avslut i Kapstaden

De fyra sista nätterna på vår resa ska vi tillbringa i Kapstaden. Här har vi ännu inte klart med boende så vi letar vidare. Vill vi bo centralt? En bit utanför? Nära sevärdheter? Nära havet?

Destination Sydafrika

Normalt brukar jag sätta ihop alla våra resor själv. Planera vad vi ska göra, boka flyg, boka boende, boka hyrbil osv. Men den här gången har vi tagit hjälp av en liten resebyrå som är specialiserade på just Sydafrika. En del saker bokar vi själva, så som flyg, men det mesta hjälper Lina på Destination Sydafrika oss med. Ett bra sätt att få de där extra tipsen för att resan ska bli så bra som möjligt.

 

En reaktion till “Planerar en afrikansk höstresa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.