44 timmar i Bangkok – april 2017

  • Resmål: Koh Chang och Bangkok, Thailand
  • Tidpunkt: april 2017
  • Resans längd: 15 dagar totalt (varav 44 timmar i Bangkok)
  • Ålder på barnen: 4 och 7 år

Efter tolv härliga dagar på Koh Chang var det dags att bege sig upp till Bangkok för 44 intensiva timmar innan flyget lyfte för att ta oss hem till Stockholm igen.

Mellan vårt hotell på Klong Prao-stranden på Koh Chang och vårt hotell i centrala Bangkok bokade vi en minibuss. Eftersom vi var två familjen med total 8 personer och en del packning så var det ett enkelt och prisvärt alternativ. Efter en snabb frukost på Centara Koh Chang Tropicana Resort hämtades vid upp kl 08.00 och började vår resa upp till Bangkok. Med lite väntetid på färjan, 20 minuters matstopp och ett kort tank- och kisstopp så var vi framme i Bangkok ungefär 6 timmar senare.

Lebua at State Tower

Vi började med att checka in på vårt hotell Lebua at State Tower. Det är andra gånger vi bor där. Stora rum, nära en skytrain-station och enkelt att ta sig till och från. De har också en frukost som ligger i toppskikten av hotellfrukostar jag har ätit.

IMG_1712
Urvalet av yoghurt med olika tillbehör.

SEA LIFE Bangkok Ocean World

Efter ett snabbt ombyte begav vi oss till skytrain-stationen (BTS:en) och tog ett tåg till Siam station och shoppingmallet Siam Paragon. Där besökte vi akvariet SEA LIFE Bangkok Ocean World. Rockorna och sjöhästarna var mina favoriter, ungarna gillade bläckfiskarna och att få klappa på en sjöstjärna mest. Det gick både att få dyka i hajtanken och åka glasbottenbåt över den samma men vi nöjde oss med att bara gå runt och njuta av alla fantastiska undervattensdjur.

IMG_1668
Glasgolv över hajtanken.
IMG_1693
Fiskar över allt.

Efter akvariet var blodsockret på botten så det var mat som gällde och det snabbt. Morris hade pratat i flera dagar om hur sugen han var på sushi så vi begav oss till matavdelningen i samma galleria och efter lite letande fann vi en sushirestaurang och kunde bättre på humöret för alla.

Lebuas sky bar

Även om ungarna nu i alla fall var mätta så började de även bli trötta efter en lång dag så vi tog BTS:en tillbaka till hotellet igen. Roger tog läggningen och jag kunde svida om för att ta med mamman i den andra familjen på en födelsedagsdrink på hotellets skybar. På 63:e våningen och cirka 250 meter över marken kan man här njuta (dyra) drinkar under natthimlen. Grattis bästa S!

IMG_1696
Är man i Bangkok ska man verkligen inte missa ett besökt på någon av stadens alla fantastiska takbarer. Här är en bild från Lebuas takbar. En annan av mina favoriter är Moon Bar på hotellet Banyan tree. Tänkt på att de flesta har dress code.

Shopping och Kidzania

Dag två i Bangkok började med hotellets magnifika frukostbuffé. Sen var det dags att åter bege oss mot BTS:en och ta oss tillbaka till shoppingmallet Siam Paragon. Den här gången gjorde vi en uppdelning av familjen. Jag fick stilla mitt shoppingsug i galleriorna runt om Siam medan ungarna och Roger besökte Kidzania som även det ligger i just Siam Paragon. Vi tänkte att deras besök kanske skulle sträcka sig en halvdag men ungarna ville aldrig gå därifrån. Kidzania är verkligen något för ungar att besöka och mitt nästa blogginlägg kommer att handla helt och hållet om det.

Planen för kvällen var att besöka en restaurang som vi läst mycket om. Den heter Hajime, är japansk och man serveras av robotar. Låter ju klockrent för en barnfamilj men problemet var att vi inte lyckades boka bord. Gick inte att göra på nätet vad vi hittade och när vi försökte ringa svarade aldrig någon som kunde prata engelska trots flera försök. Lite snopet men som tur var hade vi inte avslöja våra planer för ungarna så vi slapp ett brake down i alla fall.

Nostalgiska över en yoghurtglass

När Roger äntligen fått med sig ungarna från Kidzania så möttes vi upp i Central World, en annan jättegalleria. Där gick vi på en trevlig japansk teppanyakirestaurang. Ungarna tyckte det var kul att vi fick grilla vår mat på bordet. Och de pratade i ett om hur kul det varit på Kidzania. Som efterrätt gick vi till en yoghurtglass bar en bit därifrån. Lite roligt var det för det var samma ställe som Morris, 8 månader gammal, fick smaka på sin första yoghurtglass, så både Roger och jag blev lite smånostalgiska.

IMG_1719
Alltid roligt att få laga sin egen mat på bordet.

Även om ungarna protesterade högljutt så var det sen dags att ta BTS:en tillbaka till vårt hotell igen. Men innan vi hann fram till stationen blev vi (och alla andra) stoppade av polisen. Vi fick inte passera utan skulle stå helt stilla på en gångbron över Sukhumvit road. Ungefär då kom Morris på att han var väldigt väldigt kissnödig. En bilkortege passerade under oss och tydligen var det någon ur kungafamiljen. Som tur var fick vi komma vidare direkt efter att bilarna passerat. För mig och Morris blev det då en snabb språngmars in på närmaste köpcenter.

IMG_1797
Åka skytrain (BTS) är spännande.

Packning och hemfärd

Medan ungarna tog sig ett dop i badkaret fick vi vuxna ägna oss åt det mindre roliga att packa. Och efter dagens shopping blev det ju inte direkt lättare att få plats i våra två resväskor men med lite pressande så gick det.

Dagen efter fanns det bara tid för en snabb frukost innan det var dags att sätta sig i en taxi ut till flygplatsen igen. Man ska nog räkna med 45–60 minuter till flygplatsen från centrala Bangkok men den här dagen var det lugnt i trafiken och det tog oss bara 25 minuter.

Våra 44 timmar i Bangkok var så till ända. För den här gången.

IMG_1787
En och annan moppe finns i den här staden.

7 reaktioner till “44 timmar i Bangkok – april 2017

  1. Vad trevligt med en välskriven och proffsig blogg utan särskrivningar och dylikt som gör texten oläsbar. Och tack för tipset om Kidzania, jag måste ta med junior när han fyller fyra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.