Långweekend i Branäs

  • Resmål: Branäs, Värmland, Sverige
  • Tidpunkt: mars 2017
  • Reselängd: torsdag–söndag
  • Ålder på barnet: Nyss fyllda 4 resp 7 år

Vi kom fram till Branäs tidig torsdagskväll och efter en snabb incheckning i vårt rum på Branäs Mountain Lodge så gav vi oss ut för lite kvällsskidåkning. Många backar och liftar hade kvällsöppet ända till 19.00 så vi hann med några första åk och kände oss nöjda när det var dags att krypa i säng. Vårt rum hade en dubbelsäng, en utfällbar våningssäng, minikök med två kokplattor, en micro och ett kylskåp samt hall med torkskåp. Vi hade också tillgång till ett skidförråd på bottenvåningen med ett avskilt ”fack” med vårt rumsnummer på. Smidigt att bara hämta skidorna och utanför knuten fanns första backen/liften.

image1-1
Härligt att även kunna utnyttja ankomstkvällen till lite skidåkning.
image4
Vårt praktiska rum som hade allt vi behövde för några dagar. Inga jätteytor för lek så möjligen att en vecka hade känts trångt med rörliga barn.

Sammanfattningsvis gällande skidåkningen var vi väldigt nöjda. Perfekt nivå för vår familj just nu. Rufus åker stabilt i blå backar och det fanns många att välja på. Morris som gärna åker rött hade något färre att välja på med fullt tillräckligt för en långhelg. Han hade också premiär i svart backe så nu känner vi föräldrar oss lite pressade att börja utveckla vår egen åkning för att kunna hänga på ett tag till. Det får nog lov att bli skidskola för mig nästa gång även om jag tyckte jag åkte som en gud i de väldigt välpistade backarna i Branäs. Både Roger och jag sa också att hit skulle man åka om man har väldigt små barn som behöver hänga i gröna backar eller är nybörjare oavsett ålder. Det fann många backar att träna sina första åk i. Personalen i backarna och på restauranger får också mycket bra betyg. Alltid positiva och hjälpsamma.

image1
Nu gäller det att ligga i så man får hänga med ett tag till i backarna. Denna nyblivna 7-åring var väldigt stolt över sig själv. Och det var så klart jag också.
image2
På två ställen fanns det liftkaruseller där man kan träna på att åka knapplift. Perfekt för nybörjare. Även Rufus som kan åka lift själv tyckte det var roligt att åka några varv i karusellen.
image4-1
Från bysidan upp till toppen finns en gondollift. Effektivt och smidigt.

Tyvärr så blev Rufus sjuk på fredagen. Inget värre än det vi i vår familj kallar 3-timmarsfeber. Båda våra barn får det då och då. Hög feber, över 39, i ungefär tre timmar på eftermiddag eller kväll. Sen klingar den av och dagen efter är de feberfria och pigga som vanligt. Rufus ville så klart åka skidor dagen efter men vi tog det lite lugnt i alla fall.

Vi provade några olika matalternativ under vår vistelse, allt från korv och våfflor i backen till grillbuffé och all a carte på Mountain Lodgen. Alla hade sina fördelar och alla fick godkänt. Dock behövde man boka bord i god tid om man inte ville äta kl 17.00 som vi fick lov att göra en kväll. Och som sagt väldigt trevlig personal.

17022361_10154361513603587_8280532042696746689_n
Vi provade också baren på vårt hotell. Många trevliga drinkar för stora och små.

På alla de restauranger vi besökte fanns det lekrum för barnen. Smidigt för barnfamiljer. I lekrummen fanns också Nintendospel. Dock var flera av spelen trasiga så upplevelsen blev nog mer negativ än positiv för våra ungar. Men i backen fanns också ett Nintendoland och det tyckte Morris var väldigt kul att åka i.

Lördagskvällen ägnades åt Mello. Alla fyra i vår dubbelsäng ätandes popcorn. Det var i alla fall mysigt…

Söndag körde vi förmiddagsåkning innan det var dags att bege oss hem mot Stockholm igen. En väldigt nöjd familj som absolut kan tänka sig Branäs i repris.

Branäs, på återseende!

img_0549
Fredagsmorgon inlindad i dimma.
image3
Nere vid Torget kunde man träna på att hoppa. Ett ganska ordentligt hopp och en stor luftkudde att landa i. Detta var en av Morris favoriter i Branäs. Själv var jag också rätt sugen men kände mig lite hämmad för att bara go all in bland kidsen.

 

 

 

2 reaktioner till “Långweekend i Branäs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.